Første søndagstur med NAF MC Trondheim i år

I dag ble vi med NAF MC Trondheim på årets første søndagstur, som gikk til Tautra i et fantastisk vårvær. Vi møtte opp på NAF-senteret klokka 10:50, tanket og klare. Der møtte vi mange gamle kjente (og gamle naboer) i strålende solskinn og 18-19 grader. Litt prat om gamle dager, om hvor fin våren har vært, og hvor godt det er at sesongen er i gang.

Litt etter klokka 11 var vi i gang, 33 motorsykler på tur nordover E6, jeg hadde nesten glemt hvor morsomt det er å suse avgårde i en slik gjeng med sykler i stram formasjon.

Turen gikk i et flott tempo innover forbi Stjørdal, langs fjorden i Langstein, og opp Vuddudal, hvor vi svingte av mot Åsenfjorden. Veien er fin og svingete, og selv om det kanskje ikke er den mest vedlikeholdte veistubben, var det helt greit å kjøre, lite grus, og rimelig hel og slett vei.

Folk legger merke til oss når vi er 33 sykler som kommer på rekke og rad, og på vei opp bakken mot Klostergården hadde en bil stoppet for at sjåføren skulle få filmet oss der vi kom 😂

Vi fant oss et langbord i sola, og dannet raskt en solid kø inn i kafeen (ja, nå var det ikke alle som fant retningen på køen sånn helt umiddelbart, men det ordnet seg fort) og dermed var det duket for ☕ og 🍰.

Mye trivelig prat rundt bordet, og en hyggelig stund, men etterhvert var det på tide å tenke på hjemveien. Lars L tok med seg noen, og kjørte korteste vei hjem til Trondheim, mens en en god del av oss bestemte oss for å legge turen om Falstad, Ekne, Markabygda, Hoklingen og til Åsen. Dermed bøyde de fleste syklene av til venstre på Frosta, og kjørte over åsen mot Falstadskogen. Første gangen jeg har kjørt den veistubben den retningen. Flott vei, selv om det var en sving der med mye grus i veibanen. Litt creepy, men det gikk bra denne gangen også 😉

På Skogn våt planen å kjøre mot Markabygda, men IL Sverre arrangerte sykkelritt, så veien var stengt. Hele feltet la løypa ut på gangbanen for å snu (bortsett fra en som heller tok snarveien over plenen), og fortsatte tilbake samme vei som vi kom fra. Vi fikk kjørt en bit vei som var ny for meg og Anne-Lise, aldri så galt at det ikke er godt for noe 🙂 Det bar over Ronglan og til Gullberget, før vi kom inn på E6 like nord for Åsen. Derfra ble kursen satt mot Trondheim. Anne-Lise og jeg hoppet av i Vuddu valley, og kjøpte oss en is der, før vi tok fatt på siste etappe hjemover.

Det ble en flott søndagstur i fantastisk vårsol, med flotte folk, og en god start på søndagstur-sesongen.

Takk for turen alle sammen.

Dette innlegget ble publisert i MC. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..